• Onderzoek
  • Onderzoek
  • Onderzoek
  • Onderzoek
  • Onderzoek
  • Onderzoek

De nieuwste technieken op het gebied van voetanalyse!

  • Door middel van het computer gestuurde drukmeetplatform maken we een nauwkeurige analyse van uw stand- en bewegingsfunctionaliteit

  • We maken gebruik van het 3D-CadCam en frees-systeem van ParoMed. TOP-technologie! Hiermee wordt een 3D-scan gemaakt van de voet en krijgt de zool de perfecte pasvorm. Deze wordt digitaal bewerkt met de juiste correctie voor uw specifieke problemen. Dan worden uw zolen computergestuurd gefreesd.

  • Video-analyse wordt gebruikt om elke fractie van uw beweging te analyseren.

Wat kan u nog verwachten:

Om de oorzaak van uw klacht(en) te achterhalen wordt een podologisch onderzoek gestart. Dit kan bestaan uit de volgende onderdelen:

Anamnese:
Uw klacht wordt uitvoerig besproken en daarbij kijkt de podoloog naar samenhangende gegevens.

Inspectie:
Door uw voeten te inspecteren in zit, stand en tijdens het lopen wordt uw voettype bepaald. Tevens kunnen huid- en botafwijkingen zichtbaar worden.

Palpatie:
Pijnklachten worden uitgelokt door druk te geven op verschillende plaatsten van de voet. Hierdoor wordt duidelijk welke structuren van de voet mogelijk aangedaan zijn. Tevens worden structurele huid- of botafwijkingen vastgelegd.

Functieonderzoek:
Het testen van de beweeglijkheid van de voet en enkel geeft inzicht in welke bewegingen mogelijk zijn in de voet en enkel. En geeft inzicht in oorzaken waardoor bepaalde bewegingen niet of minder mogelijk zijn. Een functieonderzoek kan worden uitgebreid met een knie-/heup of rugonderzoek.

Ganganalyse:
Door te kijken naar de afwikkeling van de voet en de bewegingen van de voet krijgen we een indruk hoe de voeten tijdens het lopen bewegen (video-analyse). Tevens wordt er gekeken naar de bewegingen van het hele lichaam.

Voetdrukmeting:
Als aanvulling op de voorgaande onderdelen worden er metingen gemaakt met een drukmeetscan. Hiermee verkrijgen we informatie over drukverdeling van de voet, staplengte, versnellingen of vertragingen tijdens de afwikkeling, op welke momenten wat voor soort beweging plaats vindt enz. Deze informatie is niet of nauwelijks te zien met het blote oog en daarom een goede aanvulling in een voetonderzoek. De metingen worden in een later stadium eventueel gebruikt voor het aanmeten van steunzolen. Hierna nemen we een 3D-scan.

Schoeninspectie
De schoenen waar u regelmatig op loopt worden beoordeeld op functionaliteit, pasvorm en slijtage. Slijtage van uw schoenen geeft veel informatie over uw looppatroon. Tevens wordt gekeken of deze geschikt zijn voor een bepaalde therapie.

Deze informatie samen geeft ons een duidelijk beeld over uw klacht, de oorzaak ervan en welke behandeling het beste is voor deze klacht.

BIJKOMENDE INFORMATIE VOOR NIEUWE PATIENTEN